RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

На Донбасі готується масштабний обмін полоненими: що відомо на даний момент

Напередодні Нового року, 27 грудня, на Донбасі відбудеться масштабний обмін полоненими між українською стороною і бойовиками.

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Раніше з подібною заявою виступив ватажок терористичної організації "ДНР" Олександр Захарченко.

Обмін заручниками відбудеться за формулою "306 на 74". Спеціально для обміну українська сторона змінила вироки ряду заарештованих сепаратистів і бойовиків, яких запрошують на обмін "ДНР" і "ЛНР".

Звернемо увагу, що представники "ДНР" відмовляються обмінювати ряд громадян, яких запитує Київ, наприклад, донецького блогера Станіслава Васіна (Асєєва).

Пізніше Захарченко заявив, що обмін полоненими пройде 27 грудня о 13:00.

Також бойовики опублікували відео з українськими полоненими, яким повідомили про підготовлюваний обміні. На відео вони говорять про те, що вже й не вірили, що обмін відбудеться, оскільки утримувалися бойовиками ще з 2015 року.

Місце проведення обміну на даний момент тримається в секреті.

Остаточно домовленість про обмін була досягнута 25 грудня на зустрічі представника України в Тристоронній контактній групі Віктора Медведчука і ватажків терористів Олександра Захарченка та Леоніда Пасічника.

Як повідомляв "Апостроф", раніше український журналіст Роман Цимбалюк вказав на елементи піару в запланованому обмін полоненими на Донбасі.