RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Розбірки і теракти: в Україні вказали на безпрецедентний рівень злочинності в країні

На даний момент рівень відчуття незахищеності серед українських громадян є найвищим за всю історію незалежності України.

Про це у своїй колонці на "Апострофі" написав експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"Вулиці української столиці та інших міст перестали бути безпечними для політиків, бізнесменів, журналістів, простих громадян. Питання безпеки актуалізується не стільки в контексті війни на Донбасі, скільки в збільшенні кількості публічних замовних вбивств, бандитських розборок, терактів, вибухів військових складів у глибокому тилу", - упевнений експерт.

Однією з головних причин такої ситуації є війна на Донбасі, що триває вже не перший рік, але влада не робить нічого для її завершення.

"Влада займає пасивну позицію, що залишає поле для маневрів Російської Федерації. Незважаючи на риторику про "деокупації" ОРДЛО, українська влада не пропонує конкретних механізмів і заходів, які могли б реально вплинути на ситуацію. Питання повернення Криму майже зник з світової порядку денного. Єдиною темою, яка викликає інтерес світового співтовариства, залишається питання порушення прав і свобод людини і громадянина на півострові", - вважає Петренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко став сильнішим, але на вулицях небезпечно: три успіхи і шість провалів української влади.