RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Не приховували емоцій: з'явилися зворушливі фото і нові подробиці обміну полоненими на Донбасі

Перший віце-спікер Верховної Ради України, уповноважений президента з урегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко розкрила нові подробиці масштабного обміну полоненими, який відбувся в середу, 27 грудня.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

За словами Геращенко, на місці проведення обміну була присутня велика кількість представників російських ЗМІ.

"Навколо озброєні люди в чужій формі і притиснуті до автозаків, в яких просиділи ці кілька останніх годин на окупованій території наші. Вдивляєшся в обличчя, яке знаєш тільки по фото їхніх рідних, дивишся в очі, усвідомлюючи, як з ними працювали і психологічно обробляли весь цей час", - розповіла вона.

Геращенко зазначила, що звільнені раділи новій військовій формі української армії, яку вони одягли вперше.

"А потім перші дзвінки мамам і дружинам, а потім президент їх зустрів особисто майже на лінії фронту, а потім військові вертольоти і військовий літак - тому що вони ж наші воїни. І в Харкові вони знову плакали - вже інакше, ніж в Горлівці. Там - ще не вірили, тут - не могли повірити! Вони йшли до військового караулу, який їх з почестями зустрічав, і перепитували: це для нас? Це правда? А в Києві вони вже не приховували емоцій", - підсумувала вона.

Детальніше про звільнення українських полонених читайте в матеріалі "Апострофа": "Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі".

Дивіться також фоторепортаж "Апострофа": "Як у Києві зі сльозами зустрічали Героїв, звільнених з полону бойовиків: яскраві фото".