RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Обмін полоненими: з'явилося відео з українцями, які відмовилися їхати на "свободу" до бойовиків ДНР

У мережі з'явилося відео з українцями, які відмовилися повертатися на територію терористичних "ДНР" і "ЛНР".

Відео опублікував на своїй сторінці в Twitter блогер під ніком Necro Mancer, який спеціалізується на моніторингу незаконних збройних формувань.

"Відмовники. Цікаво було б усіх послухати, звичайно, тут тільки трьох показали", - написав блогер.

Як зазначила уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська близько 15 бойовиків, привезених на обмін, відмовилися повертатися в терористичну "Л /ДНР".

"Кількість я вам зараз не скажу. На вчорашній момент це були 9 або 15 чоловік. Чому відмовилися? У принципі це абсолютно зрозуміло, тому що комусь не було навіть куди їхати ... І вони відразу сказали, що всі родичі перебувають на підконтрольної території і ми хочемо повернутися до родичів, і відповідно більше не хочемо повертатися на непідконтрольну територію. Були і ті, хто сказав, що ми вільні люди, і ми зрозуміли, що ми хочемо жити на підконтрольній Україні території. Навіть ті, хто заїхав на непідконтрольну територію, вони відповіли, що вони хочуть повернутися", - розповіла Лутковська в ефірі телеканалу" 112 Україна ".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Зробили "шпигуном" за пісню: що розповіли українці, які повернулися з полону на Донбасі.