RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Обмін полоненими: у Порошенка відреагували на скандальні дані про злочинців серед звільнених

Відносно 14 з 73 звільнених з полону бойовиків на Донбасі українців відкриті кримінальні виробництва за фактом дезертирства.

Про це в Facebook повідомив радник президента України Юрій Бірюков.

"Всі служби, відомства, групи і так далі - всі були чудово обізнані про те, що в числі 73 звільняються не всі "героїчні герої". Якщо конкретно, то 14 осіб: по ним є кримінальні провадження за фактом самовільного залишення частин", - написав він.

Бірюков зазначив, що спочатку планувалося цих людей доставити в Київ окремим бортом на аеродром "Жуляни". Однак через погодні умови це зробити не вдалося.

"4) На цих 14 осіб не поширюється виплата одноразової матеріальної допомоги до остаточного рішення суду. 5) Ми не кидаємо своїх. Не вибираємо "якість". Не обговорюємо "обставини". Якщо наш сидить в полоні, незалежно від обставин, держава буде домагатися звільнення", - також зазначив він.

Нагадаємо, раніше в мережі розгорівся скандал через звільнення з полону військового Анатолія Кучера, який самовільно залишив місце несення служби і має погану репутацію серед товаришів по службі.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео з українцями, які відмовилися повертатися на окуповані території Донбасу.