RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Гучне вбивство під Києвом: знайдена мертвою відома правозахисниця

У понеділок, 1 січня, в Київській області знайшли мертвою сестру жертви резонансної ДТП, юриста Ірину Ноздровську.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила волонтер Діана Макарова.

"Отже, Ірина Ноздровська убита. Сьогодні було знайдено її тіло. Ірину викрали майже відразу після суду, де вона відвоювала перегляд справи для вбивці. Її попереджали, їй погрожували. Потім просто викрали і вбили. І я не знаю, що ще тут сказати, крім одного - це повне фіаско для судової та правоохоронної системи нашої країни", - зазначила вона.

Макарова підкреслила, що смерть Ноздровської - це навіть страшніше, ніж показове вбивство розкрученої і відомої особистості.

"Це вбивство - сьогодення нашої країни. Її безсилля перед судовою системою. Її беззахисність перед системою правоохоронною. Тому Ірина Ноздровська боролася проти вбивці - племінника судді Вишгородського суду... У центрі України в новорічну ніч вбили правозахисника. Після відкритих погроз. Після упередженого суду. І убили. Не знаю, як у вас - у мене волосся дибки від цієї історії", - додала вона.

Варто відзначити, що в Національній поліції підтвердили той факт, що Ноздровська знайдена мертвою, повідомляє УНН.

Так, прес-секретар ГУ НП в Київській області Микола Жукович заявив, що її тіло виявили поблизу села Демидів Вишгородського району Київської області у водоймі.

"Підтверджуємо цю інформацію, знайшли тіло Ноздровської. Знайшли о 12:00 на річці біля села Демидів. Зараз там працює слідчо-оперативна група", - сказав він.

За словами Жуковича, на місце виїхав начальник поліції Київської області Дмитро Ценов, він взяв розслідування цієї справи під особистий контроль.

"Від чого настала смерть, покаже експертиза", - уточнив він.

Представник поліції Київської області підкреслив, що відразу після зникнення правозахисниці було відкрито провадження за статтею 115 (умисне вбивство) КК з позначкою як безвісти зникла.

"Але зараз буде йти перекваліфікація як умисне вбивство", - зазначив представник поліції.

Крім того, він розповів, що тіло Ноздровської знайдено без одягу, але прикраси на ній.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Польщі пропав безвісти молодий українець з Дніпра.