RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

У Дніпрі облили фарбою радянський пам'ятник: опубліковано фото

У ніч на понеділок, 1 січня, в Дніпрі невідомі облили червоною фарбою недодекомунізований пам'ятник "учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Так, пам'ятник і територія навколо обписані написами "Ганьба", "Серп і молот, смерть і голод", "Слава УПА", а прізвища загиблих комісарів наведені червоною фарбою.

За даними видання, в громадській організації "С14" заявили, що об'єднання бере на себе відповідальність за цю акцію. Вона нібито приурочена до дня народження Степана Бандери.

Варто відзначити, що раніше, в березні 2017 року, в Дніпрі збирали підписи під петицією, де просили демонтувати недодекомунізований пам'ятник "учасникам революційних подій, які загинули за встановлення радянської влади в Катеринославі".

За словами автора звернення Євгена Піскуна, цей пам'ятник на вулиці Каруни на лівобережній частині Дніпра підпадає під дію "законів про декомунізацію", проте до цих пір не демонтований.

Як раніше підтвердили в міській комісії з питань декомунізації, в Дніпрі залишилися не демонтованими близько десятка меморіальних об'єктів, в тому числі і цей пам'ятник.

Фото: radiosvoboda.org

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв, що в Одесі вандали обмалювали антисемітськими написами кілька будівель, пов'язаних з єврейською тематикою.