RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Проводяться ліквідації: військовий інструктор зробив важливе уточнення з приводу терактів в Україні

Військовий інструктор-волонтер з Ізраїлю Цві Аріелі, який тренував українських бійців, вважає, що в Україні відбуваються не теракти, а ліквідації.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

Так, за словами Аріелі, до деяких ліквідацій дійсно може бути причетна Москва.

"Тільки це ж не зовсім теракти. Хоча вичерпного визначення цього терміна і не існує, але сьогодні прийнято називати терактом замах на життя маси безневинних людей. У цьому сенсі в Україні терактів немає. У Києві не відбувається того, що розуміють під визначенням "теракт" в Європі, США або Ізраїлі. В Україні проводяться ліквідації", - уточнив він.

Аріелі додав, що, якщо розуміти теракти так, як розуміли їх за часів народовольців, революції початку ХХ століття, коли терактами називали замахи на царських чиновників - тоді так, в Україні теракти відбуваються.

"Але так було б справедливо говорити, якби ми жили років так 100 тому. А зараз подібні вибухи і розстріли прийнято називати терміном "ліквідація". І такі ліквідації відбуваються кожні кілька тижнів. Принаймні, ці злочини виглядають, як ліквідації. Тому що ми не володіємо інсайдерською інформацією, не бачимо ні серйозних розслідувань, ні судів. Ми нічого не знаємо", - підкреслив інструктор.

Разом з тим, він додав, що деякі депутати швидкі на рішення і заявляють моментально: винен той-то і той-то.

"Занадто швидко. Ніби як монетку підкидають - теракт або не теракт. Це індикатор недосконалої правової системи і незрілого суспільства", - підсумував Аріелі.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Теракти в Києві може влаштувати не тільки Росія - відомий волонтер".