RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

У мережі розгорівся скандал навколо "освяченого" алкоголю для бійців АТО від волонтерів: фото

У мережі розгорівся скандал навколо алкоголю, який волонтери намагалися передати українським військовим на передову в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.

Відповідний пост на своїй сторінці в Facebook розмістив волонтер Роман Доник.

Так, він повідомив, що його колега, волонтер Любов Чернецька, поскаржилася в соцмережі, що Генштаб Збройних сил України (ЗСУ) не дозволив їй передати бійцям "освячені речі".

У той же час з'ясувалося, що серед того, що волонтер намагалася провезти в зону АТО, виявилися кілька десятків пляшок алкоголю - церковного кагору.

"Не можна возити бухло на війну. Ні освячене, ні святе. Ніяке. Тому що кагор - це теж спиртне. Тому що є люди, які заводяться чаркою кагору так, що йдуть наздоганяти через мінні поля на ту сторону. Тому що алкоголь на війні - це смерть і каліцтва", - підкреслив Доник.

Інцидент викликав бурхливу дискусію в мережі. Багато коментаторів також засудили Чернецьку за спробу передати алкоголь на передову. У свою чергу, волонтер спробувала довести опонентам свою правоту, посилаючись на релігійний аспект.

Як повідомляв "Апостроф", раніше командир 8-ї батареї 3-го реактивного артилерійського дивізіону 27-ї окремої реактивної артилерійської бригади Андрій Шейко заявив, що першою проблемою, з якою довелося зіткнутися в армії на початку війни на Донбасі, стало вживання алкоголю.