RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Знайшли цапів-відбувайлів: приватна розвідка США розповіла, як Кремль буде придушувати протести в Росії

Кремль закликає регіональних керівників в Російській Федерації знайти спільну мову з учасниками протесту, в іншому випадку вони ризикують втратити свої посади.

Про це свідчить новий звіт Агентства політичних і економічних комунікацій (АПЕК), говориться в матеріалі приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor, який є в розпорядженні "Апострофа".

"Оскільки АПЕК управляє Дмитро Орлов, який був радником як Кремля, так і правлячої партії "Єдина Росія", воно (агентство, - ред.) може служити надійним джерелом для розуміння мислення влади РФ", - сказано в матеріалі.

Відзначається, що в новій доповіді описується план регіональних лідерів по створенню спокійної атмосфери за допомогою діалогу з силами, які планують влаштовувати протести. Це буде перехід від стратегії, використовуваної під час демонстрацій 2011-2012 років, коли Кремль спочатку прийняв жорсткі заходи, перш ніж піти на ряд компромісів щодо вимог протестуючих.

Разом з тим, Stratfor додає, що раніше демонстранти мали загальний набір вимог і були зосереджені в двох головних регіонах Росії, нинішні ж протести поширюються по всій країні і мають різні вимоги - починаючи від зарплат, економічних проблем і корупції.

"Якщо відповідальність за підтримання спокою буде передана регіональним керівникам, рішення можуть бути адаптовані під конкретні регіони. Ця стратегія також зніме відповідальність з Кремля і дасть йому цапів-відбувайлів, якщо якісь губернатори не зможуть стримати протестні рухи", - підсумували в приватній американській розвідці .

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Путін придумав, як буде придушувати протести в Росії - приватна розвідка США розкрила хитрість".