RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

5 травня

Всі новини

Підрив бійців ВСУ на міні на Донбасі: з'явилися нові подробиці

Двоє військових загинули і ще п'ятеро поранені в результаті підриву техніки в ході бойових дій в зоні проведення АТО на Донбасі.

Про це повідомляє ТСН.

За інформацією телеканалу, легкоброньований тягач підвозив на позиції вночі людей - особовий склад. У зоні АТО техніка, як правило, рухається тільки по тих дорогах, які відомі, оскільки виїзд на поля, які можуть бути заміновані, ризикує завершитися фатально. Однак через те, що випав сніг, водій міг збитися зі шляху "колія в колію" і з'їхати в бік, що і спричинило підрив.

Частина людей була нагорі, частина всередині тягача. Механік-водій 28-річний Дмитро Бєляєв і командир машини 30-річний старший сержант Сергій Іванов були саме всередині, тому шансів вижити у них не було. Бєляєв родом із Запорізької області, в армії служив з 2016 року, у нього залишилися дружина і 6-річний син. Іванов родом з Полтавщини, служив в ЗСУ по мобілізації в 93-й бригаді, контракт підписав в минулому році.

П'ятьох поранених бійців, які їхали на броні, спочатку госпіталізували в один з польових госпіталів, а згодом перевезли до Харкова. У тамтешньому військовому медичному закладі стверджують, що життя цих хлопців вже немає загрози.

Раніше штаб АТО повідомляв про те, що 16 січня в зоні АТО бойові травми отримали двоє військовослужбовців.