RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Сепаратистський скандал навколо соліста львівської опери: артист зробив гучне визнання

Соліст Львівського театру опери та балету імені Соломії Крушельницької Микола Санжаревський визнав, що в 2014 році в соціальних мережах модерував групу "Антимайдан" і переказував кошти на окуповані території. Однак він підкреслив, що вже припинив цю діяльність.

Про це повідомляє zaxid.net.

Санжаревський заявив, що в 2014 році виступав проти Революції Гідності.

"Я займався адмініструванням одного з другорядних сторінок Антимайдану. У своїх постах я жорстко критикував дії окремих політиків", - каже артист.

За його словами, він співчував місцевому населенню на Донбасі з моменту початку бойових дій, і через старі зв'язки з людьми на окупованих територіях розпочав збір коштів.

"Був медичний працівник, з яким ми були знайомі, бо я гастролював у Донецьку. Він запевняв, що є брак ліків. Я створив ці гаманці. Допомога повинна йти для цивільного населення, але я зрозумів, що інші люди можуть використати за іншим призначенням і зупинив всю цю діяльність. Тоді звернувся з запитом на закриття тих гаманців", - сказав соліст опери.

На даний момент Санжаревський продовжує працювати артистом Львівської опери й арт-директором балетної школи.

Відзначається, що на конкурсі в Білорусі вихованці цієї школи виступили разом з колективом з підконтрольної бойовикам "ДНР" території.

"Про те, що там бере участь псевдодержавну освіту "ДНР" ми дізналися за кілька годин до виїзду. Я закинув всю цю роботу в соціальних мережах і зрозумів, щоб не робити в соцмережах, це не є реальною життям і що змінити цю біду, в якій Україна опинилася, просто неможливо. Тому ми сфокусувалися на проектах, які в перспективі допоможуть реінтеграції Донбасу", - підкреслив Санжаревський.

Як повідомляв "Апостроф", Микола Санжаревський заявляв, що раніше СБУ вже проводила перевірку за його персони.