RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Йде до гіршого: знаменитий українець виступив з гучною заявою

Відомий український художник Іван Марчук заявив, що українці самі не знають, в якому болоті сидять, і все йде тільки до гіршого

Про це він розповів виданню nova.te.ua.

"Мене пригнічує те, що влада робить з нашим народом. З кращої країни в Європі зробили смітник. Тут панують зло, дурість, чорна заздрість, вимагання ... Люди дуже розсмикані, не люблять один одного. Немає того, що об'єднує. Як українці хочуть мати державу, якщо вони один одного з'їдають?" - сказав Марчук.

Він зазначив, що жив в країнах, де не знав, що це таке, де всі радіють чужим успіхам, що стає поштовхом до власного розвитку.

"Розумієте - українська земля народжує більше талантів на квадратний метр планети. Але наша земля часто і поїдає багатьох, як кішка, яка поїдала своїх кошенят. У нас не може належним чином проявити себе якийсь геніальний, великий талант: вони або в'януть, або повертаються в землю, або спиваються, або змушені бігти в інші країни, де роблять славу будь-якої нації, народу і світу, а Україна вони не потрібні..."- заявив Марчук.

Художник додав, що прожив своє життя чесно: не написав жодної непотрібної картини і, крім однокімнатної квартири, нічого не має - ні лімузинів, ні дач.

"Я взагалі не пристосований до життя. Як художник з певними регаліями маю погану майстерню серед українських художників. У мене були президенти, мери та інші відомі люди, були на п'ятому поверсі в тісній майстерні, ледве піднімалися туди... Всі обіцяли допомогти з новим приміщенням, але нічого так і не зробили... Щоб я в своїй країні не заслужив ні майстерню, ні музей? Якби я запропонував себе зі своїми роботами будь-якій країні - з руками і ногами забрали б! А ця країна за 81 рік мого життя не зробила для мене нічого, ні на копійку. Країна не готова, щоб до нас приїжджали паломники в музей Марчука, як приїжджають до Голландії в музей Ван Гога..."- підкреслив він.

Марчук уточнив, що за останні півтора року відвідав 11 країн, зробив 165 виставок. Був в минулому році в листопаді в Таїланді: мав виставки в Королівській галереї і в художньому музеї.

"Бачили б ви, як мене там приймали! Черга на колінах йшла до мене - навіть фото таке є... Поїхав би туди років п'ятнадцять тому - жив би зараз, як в раю. А тут я тільки мучуся... Замість Вітчизни - болісна, вистраждана прихильність до землі", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана "перетворили" в Д'Артаньяна після його слів про корупцію.