RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Допомога депутата від БПП відомому посібнику бойовиків ДНР: з'явилися нові цікаві деталі

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка (БПП) Олег Недава намагається допомогти уникнути відповідальності не тільки депутату Донецької облради Сергію Білогородському, обвинуваченому в пособництві бойовикам "ДНР", але і одіозному екс-меру Слов'янська Нелі Штепі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив блогер Денис Казанський.

Він нагадав, що Недава намагався взяти Білогородського на поруки, але через те, що історія набула розголосу в ЗМІ, витягнути депутата з СІЗО не вийшло. Однак його все одно продовжують "відмазувати".

"Як заведено в українських чиновників і депутатів, у в'язниці Білогородський різко захворів і став відчайдушно проситися в лікарню. У грудні суд просто не обрав йому запобіжний захід, і тепер Білогородський ніби як одночасно і під арештом, і ні. Перебуває в лікарні, але не в СІЗО. І продовжує мобілізувати всі зусилля і зв'язки, щоб вийти на свободу і поховати справу", - зазначив Казанський.

За його словами, наступне засідання по депутату буде 25 січня, і є велика ймовірність, що Недава нарешті доб'ється свого і "відмаже" Білогородського.

"У тому, що Білгородський пов'язаний з сепаратистами (або колаборантами), немає сумнівів... Він є давнім діловим партнером одного із засновників "ДНР" і "Оплота" - регіонала Олександра Бобкова. Їх зв'язок легко простежується через низку фірм. Саме ставлениками Бобкова є лідери "ДНР" Захарченко і Тимофєєв (Ташкент). Навесні 2014 року Бобков відкрито проводив зустрічі з сепаратистами "ДНР" і давав з ними спільні прес-конференції", - уточнив блогер.

Казанський підкреслив, що в ББП ніяких коментарів з приводу, чому Недава намагається допомогти такій людині уникнути суду, не дають.

"Паралельно зі справою Білогородського в суді посилено розвалюють справу Нелі Штепи, яку теж явно хтось відмазує від відповідальності. При цьому і Штепа, і Білогородський мають стосунок до Слов'янська. У Білогородського там бізнес, крім того, він балотувався там по мажоритарці в Раду, але програв. За дивним збігом обставин в Слов'янську ж зараз окопався і Олег Недава, який просуває там партію "Наш край" і регулярно вішає борди зі своїм портретом. Цей округ він явно пригледів для себе, щоб пройти там по мажоритарці", - заяви блогер.

Він додав, що, за його даними, які підтверджує і колишній мер Слов'янська Олег Зонтов, Недава допомагає "відмазати" від відповідальності Штепу і Білогородського, щоб вони в підсумку допомогли йому пройти в Раду по округу в Слов'янську.

"Цікаво, чи дозволять Недаві в БПП ось так нахабно, на очах у всієї країни відмазати подільника Бобкова, або все ж якісь правила пристойності ще будуть дотримуватися?" - підсумував блогер.

Варто відзначити, що вчора районний суд Харкова в черговий раз не зміг провести засідання у справі одіозного екс-мера Слов'янська. Так, суддя оголосив про самовідвід. У зв'язку з цим справу направили на автоорозподіл, щоб вибрати нових суддів для розгляду.

За даними ЗМІ, зараз обвинувачена збирається лягти в лікарню, а прокуратура намагатиметься повернути їй сувору міру запобіжного заходу.

Як повідомляв "Апостроф", раніше скандальна екс-мер Слов'янська Штепа потрапила в лікарню прямо із залу суду.