RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Заарештований за здачу Донбасу: росЗМІ розкрили несподівані дані про долю екс-главаря ЛНР Плотницького

Колишній ватажок так званої Луганської народної республіки ("ЛНР") Ігор Плотницький, який після "перевороту" в кінці 2017 року пішов у відставку, нібито заарештований в Російській Федерації за спробу "здачі Донбасу" і співробітництво зі Службою безпеки України (СБУ).

Про це пише російське видання "Росбалт" з посиланням на співробітника донецького "МГБ".

Відзначається, що Плотницкий до останнього перебував в Луганську і навіть не робив спроби втекти. Він нібито був упевнений, що "ЛНР" ось-ось опиниться під контролем України, проте покровителі його "злили".

Так, 23 листопада минулого року Ігор Плотницький, керівник його "адміністрації" Ірина Тейцман, начальник охорони Євген Селіверстов і глава "Державної телевізійної і радіомовної компанії ЛНР" Анастасія Шуркаєва були під конвоєм доставлені на КПП "Ізварине", де їх передали ФСБ РФ.

"Зараз нібито всі вони утримуються під вартою на території Росії. Підстави - співпраця зі Службою безпеки України (!) і спроба "здачі" Донбасу (!!!) Києву. Крім того, затриманим інкримінують розтрату державних коштів, перевищення влади і посадових повноважень" , - йдеться в матеріалі.

Варто зазначити, що офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

Як повідомляв "Апостроф", після усунення з посади ватажка терористів "ЛНР" Ігоря Плотницького контроль радника президента Росії Дмитра Суркова над ситуацією на Донбасі викликає серйозні сумніви.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путін готує ДНР-ЛНР до зливу: що задумали в Кремлі.