RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Вибили зуби і пускали струм: "азовець", який пробув три роки в полоні бойовиків, розповів про страшні тортури

Житель Макіївки Донецької області Євген Чуднецов, який воював в батальйоні "Азов" і пробув у полоні у бойовиків так званої ДНР три роки, розповів про те, що йому довелося пережити.

Про це він повідомив в інтерв'ю ВВС.

За словами Чуднецова, в полоні йому вибили зуби.

"Це було плоскогубцями. Їх не висмикували по одному, а завдали удару плоскогубцями - зуби вилетіли... Потім зайшов інший тип і каже їм (бойовикам - ред.): ви що творите, нам сказали його цілим привезти. І на цьому все" , - сказав він.

Екс-полонений бойовиків додав, що терористи використовували і інші види тортур - "тапік" і "дельфін".

"Тапік" - це польовий телефонний апарат (радянська модель І-57, - ред.), коробка зі звичайною телефонною трубкою всередині і коліщатком збоку для подачі струму. Беруться з нього два дроти і накидаються на пальці, на ноги, куди завгодно - в особливо збочених випадках можуть на статеві органи повісити, на вуха. Починають крутити - і тебе б'є струмом. Це не той струм, як в розетці, вольт не так багато, але сила струму висока", - зазначив Чуднецов.

Він уточнив, що електрошокер в порівнянні з "тапіком" - це дрібниці.

"А "дельфін" - через нього не проходив, розповідали - кладуть ганчірку на обличчя і починають водою поливати. Ти поступово починаєш захлинатися. Ти не вмираєш, але є ілюзія, що ти тонеш. При цьому прив'язаний за руки, за ноги..." - розповів "азовець".

Як повідомляв "Апостроф", раніше волонтер Ірина Бойко з Полтави, яка побувала в полоні бойовиків в 2014 році, розповіла про нелюдські катування, які вона перенесла.