RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Відомі всі дати: Порошенко зробив гучну заяву про постачання зброї з США в Україну

Президент України Петро Порошенко заявив, що вже відомі дати, коли США поставлять оборонне озброєння в Україну, але для громадськості вони розголошуватися не будуть.

Про це він сказав в п'ятницю, 26 січня, на брифінгу за підсумками зустрічі з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном на Всесвітньому економічному форумі в швейцарському Давосі, повідомляє "Українська правда".

"Я подякував пану держсекретарю за дзвінок, коли було підтверджено надання Україні оборонної зброї. Ми вже бачимо сьогодні нові можливості для співпраці в оборонній сфері та домовилися сьогодні про певні етапи цієї співпраці", - зазначив Порошенко.

За його словами, після того, як бойовики на Донбасі дізналися про отримання Україною нового озброєння, вони значно обережніше підходять до лінії фронту.

"Я знаю всі дати (щодо термінів поставок зброї з США, - ред.), ніхто від нас не приховує. Як ви розумієте, оскільки мова йде про зброю, оборонну співпрацю, я не те, що не хочу, а точно не зацікавлений розкривати ці ідеї ", - підсумував Порошенко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що обсяги поставок Сполученими Штатами зброї Україні досить невеликі в порівнянні з кількістю танків, які РФ розмістила на Донбасі.