RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Загибель військового курсанта в Харкові: з'явилися фото і гучна заява батька хлопця

Батько загиблого курсанта Харківського національного університету повітряних сил Дмитра Зобніна Сергій Зобнін заявив, що його сина вбили товариші по службі.

Про це повідомляє NewsRoom.

Сергій Зобнін зазначив, що тіло його сина виявили в коридорі корпусу "Б", де тоді перебував днювальний, який не міг не почути постріл. При цьому, каже батько загиблого, між передбачуваним самогубством і часом виявлення тіла курсанта пройшло 3 години, за які зловмисники могли знищити докази.

"Підозри в тому, що сина вбили, у мене виникли майже відразу. Я попросив перевірити на сліди пороху одяг тих, хто був з ним у патрулі, але нічого цього не зробили. Інші хлопці мені говорили, що чули підозрілий шум близько 19:30, а труп виявили лише в 22:30. Я впевнений, що за цей час причетні прибрали всі сліди", - зазначив Зобнін.

Він упевнений, що ніяких причин здійснювати самогубство у хлопця не було, а твердження про те, що його син був у пригніченому стані, неправдиві.

"Вранці у нього зламався ноутбук, Діма взяв гроші і відніс його в ремонт, потім підстригся, купив поїсти на три дні. Хіба так робить людина, у якого все погано і який планує покінчити з собою?" – запитує батько загиблого.

Можливою причиною події він назвав нетерпимість його сина до наркотиків. Курсант розповідав, що в частині нерідко вживають заборонені речовини і внаслідок цього у нього відбувалися конфлікти з товаришами по службі. Однак правоохоронці, каже Сергій Зобнін, не хочуть розглядати дану версію.

Також родичі хлопця вказали і на інші нестиковки.

"Показали передсмертну записку на жовтому старому листку, почерк не Дімкін. Вчора ввечері було сказано, що він пішов з 2 магазинами в автоматі Калашникова зателефонувати, потім застрелився, а тепер вже і записка... Не в'яжеться... Вони хочуть зам'яти. Прошу винити в моїй смерті викладача і називається ім'я. Почерк схожий, але не Дімкін ", - передає слова тітки загиблого Оксани Kharkiv Today.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно в Сєвєродонецьку вчинив самогубство військовослужбовець Нацгвардії. Родичі загиблого не вірять у те, що він міг покінчити з собою.