RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Новий шлях": стало відомо про поширення ще однієї смертельної гри серед українських підлітків

В Україну прийшла ще одна суїцидальна гра з Росії - "Новий шлях".

Про це повідомляють "Вести"."Смертельні групи з'являються в Росії, але дуже швидко їх учасниками стають українські школярі, зокрема, кияни. Їх можна вирахувати за українськими номерами телефонів і аватарками", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що новою грою цікавляться школярі 14-15-років. Для участі у заході потрібно розмістити хештег (#тихийліс і # сованіколинеспить), а також написати #явгрі і на аватарці розмістити картинку з червоною пентаграмою на чорному тлі.

Після цього потрібно, як і в сумно відомій грі "Синій кит", покликати друзів і чекати завдання від куратора. Як правило, треба зробити поріз на тілі і надіслати фото або зробити спробу суїциду.

Оскільки в соцмережах блокують будь-які групи суїцидального характеру, підлітки стали витонченішими - спілкуються за допомогою "позивних" і асоціативних зображень.

Наприклад, знак причетності до групи – картинки із зображенням лісу з розповіддю, як "чистили ліс біля озера", що означає, "я приймаю умови".

Директор лабораторії комп'ютерної криміналістики Cyberlab Сергій Прокопенко розповів, що про нові групах смерті в поліції вже знають, але блокують тільки ті, які знаходять.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні почала поширюватися нова небезпечна гра, створена за аналогією з сумнозвісним "Синім китом" - "Червона сова".