RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Про ядерну зброю, режими-ізгої і терористів: повне відео виступу Трампа в Конгресі

В інтернеті оприлюднили повне відео виступу президента США Дональда Трампа в Конгресі з доповіддю "Про стан справ в країні".

Відповідний ролик опубліковано на сторінці chastime в Facebook.

Так, Трамп закликав Конгрес "модернізувати і відновити" американський ядерний арсенал, щоб мати можливість протистояти Китаю і Росії, уточняє "Голос Америки".

"У всьому світі ми стикаємося з режимами-ізгоями, терористичними угрупованнями та суперниками, такими як Китай і Росія, які кидають виклик нашим інтересам, нашій економіці і нашим цінностям", - сказав Трамп.

Разом з тим, він закликав Конгрес США профінансувати збройні сили держави в повному обсязі.

"Можливо, коли-небудь в майбутньому настане чарівний момент, коли країни світу об'єднаються, щоб ліквідувати свою ядерну зброю. На жаль, ми ще не досягли цього моменту", - підкреслив президент США.

Варто відзначити, що промова Трампа не містила інших згадок про Росію, як і про конфлікт з Україною, НАТО або безпеку в Європі. У той же час Трамп піддав різкій критиці Північну Корею, назвавши її "жорстокою диктатурою". Однак він не став вдаватися в деталі свого плану щодо режиму в Пхеньяні.

Крім того, Трамп також нагадав аудиторії, що в минулому році він пообіцяв, що США будуть працювати зі своїми союзниками, щоб "стерти Ісламську державу з лиця землі".

Також, не називаючи свого попередника на ім'я, Трамп піддав критиці адміністрацію екс-президента Барака Обами за те, що вона "допустила дурість", випустивши сотні небезпечних терористів, яких потім знову побачили на полі бою.

Як повідомляв "Апостроф", США поки не застосовуватимуть нові санкції щодо Росії, зазначивши, що діючі обмеження і так завдають істотної шкоди російським компаніям.