RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Трампа зробили несподівану заяву щодо санкцій проти оточення Путіна

США поки не будуть застосовувати нові санкції відносно Росії, зазначивши, що діють обмеження і так завдають істотної шкоди російським компаніям.

Про це повідомляє Reuters.

"Сьогодні ми повідомили Конгрес, що це законодавство та його застосування обмежують продажу російських озброєнь. Після набрання чинності закону, ми вважаємо, що влада інших країн скасували раніше заплановані покупки російської оборонної продукції на кілька мільярдів доларів", - сказала представник Держдепартаменту Хізер Нойерт.

Нойерт з посиланням на широкі тимчасові рамки оборонних угод сказала, що на даний момент важко точно оцінити вплив закону щодо санкцій, тому з введенням нових обмежень краще почекати.

"Виходячи з цієї перспективи, якщо закон працює, санкції на конкретних юридичних і фізичних осіб не будуть застосовані, оскільки законодавство, фактично, працює як стримуючий фактор", - зазначила представник Держдепу.

Нагадаємо, 29 січня казначейство США повинне було повідомити Конгрес доповіддю про найближчому оточенні президента РФ Володимира Путіна. У даному доповіді повинен був бути представлений список найбільш близьких до російського президента олігархів. Очікувалося, що стосовно них будуть введені якісь негласні санкції. На даний момент цей список ще не був оприлюднений.

Детальніше про нові санкції США відносно РФ читайте в матеріалі "Апостроф": Вашингтон починає тиснути на Росію по-новому, Кремлю доведеться принести жертву - приватна розвідка США