RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

В Україні натякнули на серйозну відповідь на зброю Росії в Криму

Наявність зенітно-ракетних комплексів С-400 в окупованому Російською Федерацією Криму не врятує Москву, якщо буде вирішене питання щодо істотних бойових дій, до яких будуть залучені не тільки Збройні сили України (ЗСУ).

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, військовий експерт Сергій Згурець.

За його словами, розгортання С-400 в Криму - це відображення загальної стратегії насичення півострова усіма зразками озброєнь, які Росія змогла зробити за цей час.

"Питання Криму та контролю Криму, зокрема, російськими бомбардувальниками Су-24, які можуть бути оснащені ядерними боєзарядами, і кораблями з ракетами класу "Колібрі", які здатні дістати пів-Європи - це лише те, що Російська Федерація реалізує на півострові концепцію , вже реалізовану в інших регіонах", - сказав Згурець.

Він підкреслив, що Росія забезпечує недопущення будь-яких військових сил противника, до яких росіяни зараховують і Україну, і держави-члени НАТО, зокрема Туреччину, накриваючи Крим потужним протиповітряним ковпаком. Таким чином Москва хоче повністю нівелювати найменші ризики для себе під час розгортання бойових дій в акваторії Чорного моря або коридорах, які перетинають Крим.

"Це концепція, яка реалізується росіянами і в інших місцях, її основу становить посилення ключових регіонів за рахунок систем протиповітряної оборони, до яких ми зараховуємо С-400. Це не дивує наш Генеральний штаб, не дивує військових експертів, це чергова констатація того факту, що потрібно шукати варіанти боротьби з ворогом асиметричними заходами. І я думаю, що такі заходи розробляються", - підсумував експерт.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Зброя в Криму не врятує Росію в разі серйозних бойових дій - військовий експерт.