RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Чекали Україну: стало відомо, як взяті під контроль ЗСУ села повертаються до мирного життя

Населені пункти на Донбасі, які перейшли під контроль Збройних сил України (ЗСУ), поступово повертаються до мирного життя - там відновлюють електропостачання.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

"Катеринівка (Луганська область, - ред.) на сьогодні належить до Попаснянської військово-цивільної адміністрації, на даний момент у цьому населеному пункті проживає близько 20 жителів. Через обстрілів бойовиків в селі тривалий час було відсутнє централізоване електропостачання. Всім мешканцям цього населеного пункту зараз було рекомендовано переселитися в Попасну", - заявив спікер штабу АТО Василь Лабай.

Відзначається, що в Новоолександрівці на Луганщині влада також найперше вирішила забезпечити мешканців електроенергією.

"На даний момент там перебуває 17 осіб, з них четверо порівняно молодого віку, всі інші пенсійного віку", - розповів керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

За його словами, люди сиділи чотири роки без електрики. Гарбуз додав, що зараз вирішуються питання по доставці продуктів харчування в населений пункт, до якої залучать міжнародні організації.

Губернатор підкреслив, що нечисленні мешканці, які змогли залишитися і вижити в "сірих" селах, чекали приходу України.

"Звичайно, люди чекали Україну. Всі втомилися від війни. Чотири роки люди провели під обстрілами і ніби були кинуті і однією, і іншою стороною. У нас же не було доступу через постійні обстріли", - резюмував Гарбуз.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": "Повзучий наступ": як Україна забирає своє на Донбасі.