RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Стало відомо про підготовку в Польщі альтернативи скандальному "антибандерівському" закону

Найбільша опозиційна партія в польському парламенті "Громадянська платформа" (РО) готує для реєстрації в парламенті свій законопроект про зміни до закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Про це після зустрічі з послом США в Польщі Полом Джонсом заявив в Сеймі лідер РО Гжегож Схетина, повідомляє "Укрінформ".

"Ми не залишаємо справу стосовно цього закону і наслідків, які з нього будуть витікати. Ми будемо ініціювати зміни в найкритичніших положеннях, які формують поганий образ польської історичної політики і всього того, що сталося в польському парламенті через цей закон, який затвердив президент", - сказав він.

За словами політика, зміни в Закон про інститут національної пам'яті "викликають подив у найкращих і найважливіших союзників Польщі, зокрема американських політиків".

Схетина додав, що американці пропонували і просили провести широкі консультації у зв'язку з наслідками, які може викликати цей закон.

Як повідомляв "Апостроф", 26 січня Сейм Польщі прийняв закон про Інститут національної пам'яті. Згідно з ним, накладається заборона в країні на будь-яку пропаганду ідеології українських націоналістів. Незабаром стала відома реакція Ради на прийнятий закон.