RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

В Україні розгорівся скандал навколо священика і георгіївської стрічки: опубліковано фото

У Вінниці розгорівся скандал навколо священика УПЦ МП, доктора богослов'я ієромонаха Іоанна (Курмоярова), який заявив, що він буде носити георгіївську стрічку.

Відповідний пост священик розмістив на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, щодо нього Служба безпеки України (СБУ) відкрила адміністративне провадження через те, що він 9 травня 2017 року розмістив на своїй сторінці в Facebook вітальну листівку із зображенням георгіївської стрічки.

"Ось, що я поки подумав: по-перше, мені загрожує штраф, і, поки його немає, я спокійно можу розміщувати зображення георгіївської стрічки де завгодно? По-друге, коли заплачу штраф, буду носити георгіївську стрічку відкрито, тому що вважаю, що заплатив за таку можливість. Ну і по-третє, коли ця ідіотська влада піде зі сцени, буду домагатися матеріальної і моральної компенсації і вибачень від СБУ", - заявив Іоанн.

Крім того, він відкрито закликав користувачів соцмережі порушувати цю заборону.

"Прохання таке, всі, хто не боїться, розміщуйте фото георгіївських стрічок в будь-яких групах, особливо, де бувають нацики. І якщо є така можливість, повідомте про цей випадок в будь-які доступні вам ЗМІ. У будь-якому випадку зі свого боку я зроблю все, щоб СБУ пошкодувала про те, що зі мною зв'язалася", - заявив священик.

Варто нагадати, що в травні 2017 року депутати Верховної Ради ухвалили закон, який передбачає штраф за виготовлення і пропагандистське використання "георгіївських стрічок".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні покарали білоруських туристів через георгіївську стрічку на авто.