RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

В Україні затримали екс-депутата Ради, підозрюваного в роботі на ФСБ

Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв, якого підозрюють у скоєнні ряду злочинів, серед яких робота на ФСБ РФ, затриманий співробітниками Служби безпеки України.

Про це повідомляє УНН з посиланням на джерело в Печерському районному суді Києва.

За інформацією видання, 9 лютого в Печерському суді відбудеться засідання щодо обрання запобіжного заходу для затриманого.

Нагадаємо, Шепелєв був обраний в Раду в складі БЮТ, в 2010 році перейшов до фракції Партії регіонів. У 2012 році по відношенню до депутата було відкрито кримінальне провадження. Він звинувачується в скоєнні тяжких злочинів, серед яких - розкрадання коштів банку "Родовід" в розмірі 340 млн грн і організація ряду замовних вбивств. За даними слідства, загальна сума, яку він привласнив - майже 1,5 млрд грн, і це - гроші обдурених вкладників. Також Шепелєва звинувачують у викраденні і вбивстві керівника наглядової ради "Автокразбанк" Сергія Кириченка, полковника міліції Романа Єрохіна, замаху на екс-віце-президента банку "Родовід" Сергія Дядечка.

У 2014 році Шепелєв втік з-під варти в Києві і був оголошений в розшук Інтерполом.

У 2015 році екс-нардеп був заарештований в Москві для екстрадиції в Україну, однак незабаром його звільнили з-під варти після згоди дати свідчення проти ряду українських політиків.

Як повідомляв "Апостроф", в ГПУ назвали згоду Шепелєва на співпрацю з російським наслідком держзрадою.