RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як дітей: в мережі продовжують бурхливо обговорювати масове знищення американцями російських найманців в Сирії

Відомий російський авіаційний експерт Вадим Лукашевич звернув увагу на мовчання російських ЗМІ з приводу розгрому російських найманців з приватної військової компанії "Вагнер" в Сирії американськими військовими.

Про це він написав на сторінці в Facebook.

"Наші офіційні ЗМІ люблять розповідати патріотичну нісенітницю про те, як "команда американського есмінця наклала в підгузники від одного виду Су-24, який пролетів поруч", або як "американський патрульний "Оріон" злякався нашого Су-27", як "льотчик американського винищувача в паніці втік від нашого Су-27"і т.д. і т.п.

Але в реальності все навпаки - ось як американці два дні тому знищили в Сирії, за різними оцінками, від 215 до 644 російських найманців з нелегальної "ЧВК Вагнера" з їх озброєнням і важкою технікою, включаючи всі танки. Зробили їх як дітей, навіть не вступаючи в зіткнення і не втративши жодної своєї людини або одиниці техніки", - пише він.

За словами Лукашевича, мовчання російських журналістів про загибель найманців пояснюється поширеними міфами про те, що нібито ніхто не має військової переваги над Росією, що росіяни "своїх не кидають", про виведення військ РФ з Сирії і про те, що Росія не бере участь в наземній операції і про відсутність найманців в РФ.

"Послухайте ці переговори і попрощайтеся ще з одним міфом російської пропаганди - що ми боремося в Сирії з міжнародним тероризмом. Насправді ці наймані "герої" на танках поїхали "віджимати завод" і "отримали 3.14зди" - дуже ємне визначення з перших вуст того, що ми робимо в Сирії ", - пише Лукашевич.

Як повідомляв "Апостроф", в мережі з'явився аудіозапис ймовірних свідків обстрілу бійців ЧВК "Вагнер" в Сирії.