RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Викинув на вулицю при смерті: стало відомо про цинічний вчинок роботодавця з українкою в Польщі

У Великопольському воєводстві (Польща) місцевий роботодавець викинув на вулицю українку, у якої стався крововилив у мозок.

Про це повідомляє tvn24.pl.

Відзначається, що таким чином він хотів уникнути відповідальності, оскільки жінка працювала у нього нелегально.

"Роботодавець жінки через дві години після отримання інформації про стан українки відвіз жінку в місто, залишив на лаві, викликавши поліцію до нібито п'яної людини", - повідомив на своїй сторінці в Facebook почесний консул України в Познані Вітольд Горовський.

За його словами, про цю історію він дізнався від сестри постраждалої і знайомих людей.

Крім того, консул написав, що українка Оксана з Києва раніше вже працювала легально у цього роботодавця. Пізніше вона приїхала до цього ж роботодавця, але він офіційно не зареєстрував її (або не встиг цього зробити).

Спікер поліції Великопольського воєводства Анджей Боровяк підтвердив, що жінка була залишена на одній з автобусних зупинок. Він підкреслив, що її зараз неможливо допитати, оскільки вона перебуває в дуже важкому стані.

У даний час справою займається поліція, яка збирає інформацію про подію. Крім того, справу вивчає Державна інспекція праці Польщі, яка перевіряє, чи були на підприємстві роботодавця і інші нелегальні працівники.

Прокуратура Познані ініціювала кримінальну справу за статтею про ненадання допомоги, що призвело до смерті або тяжких наслідків, що суперечить праву про соціальне страхування працівника. Підприємцю, у якого працювала українка, загрожує до трьох років ув'язнення.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗМІ повідомили про загадкове зникнення в Польщі заробітчанки з України.