RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У тому числі на кордоні з РФ: в Україні розкрили важливі деталі введення миротворців на Донбас

Розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі, в тому числі на кордоні з РФ, буде проходити в кілька етапів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Мустафа Найєм з посиланням на розмову зі спецпредставником Держдепартаменту США по Україні Куртом Волкером в рамках Мюнхенської конференції.

"...Фонд Rasmussen Consulting Global опублікував доповідь Hudson Institute про те, якою б могла бути миротворча місія ООН в Україні. З розмови з Волкером стало зрозуміло, що формат участі миротворців, викладений авторами звіту, дивним чином дуже близький до суті реальних переговорів. Нижче я виклав всі відомі мені деталі цих переговорів, а також основні положення звіту Hudson Institute", - зазначив він.

За словами Найєма, введення миротворців на Донбас буде включати три стадії - початок місії і забезпечення умов для її розгортання (до двох місяців), просування та встановлення контролю над кордоном (від двох місяців) і початок підготовки інфраструктури для проведення місцевих виборів (до шести місяців).

"Загальна чисельність контингенту - до 30 тис. осіб, в тому числі 5 тис. осіб для активного спостереження за 409 кілометрами міжнародного кордону між Україною і Росією, і 4 тис. осіб поліцейського контингенту", - уточнив він.

За даними нардепа, командування місії буде здійснюватися або безпосередньо ООН, або представником незалежного міжнародного контингенту. Росії необхідно буде забезпечити припинення вогню місцевими формуваннями і вивести важке озброєння.

У рамках місії на місцях будуть розгорнуті також гуманітарні установи, групи юристів і експертів в галузі державного управління та посередників для роботи з місцевими громадами.

Як повідомляв "Апостроф", раніше на Заході назвали можливу кількість миротворців для Донбасу.