RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Німеччині зробили заяву щодо можливої відправки миротворців на Донбас

Уповноважений Бундестагу з питань збройних сил член Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Ханс-Петер Бартельс розраховує на участь німецьких солдатів у можливій миротворчій місії ООН на Донбасі.

Про це Бартельс повідомив в інтерв'ю групі видань Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), передає українська редакції DW.

Уповноважений Бундестагу зазначив, що Німеччина прийме "активну участь" у разі можливого оголошення миротворчої місії ООН на сході України. При цьому політик посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС і СДПН про формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру на сході України.

Можлива участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі знаходить підтримку і серед "Зелених" у Німеччині. Експерт з питань оборони цієї партії Катя Койль заявила, що ФРН повинна підтримати таку місію "в залежності від потреби", у разі прийняття Радою Безпеки ООН відповідного рішення. За її словами, саме таке рішення РБ ООН стало б "успіхом дипломатії".

Нагадаємо, директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський розповів "Апострофу", що Росія зможе заблокувати появу на Донбасі миротворців ООН і це рішення можливо тільки через компроміс з нею.