RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

В Україні розповіли, хто може змусити Путіна припинити війну на Донбасі

Змусити Російську Федерацію припинити війну на Донбасі можуть Вашингтон чи Брюссель, та й то з великим знаком запитання, тому що сучасна Росія - це потужна ядерна держава.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив журналіст Павло Казарін.

"Якщо нам здається, що Росію можна було змусити підписати вигіднішу для Києва і менш вигідну для Кремля мирну угоду, то це ілюзія. Україна ні до чого не може примусити Росію", - сказав він.

За словами Казаріна, Росія неабияк збідніла з 2014-го року, але все ж досить міцно стоїть на ногах. Її армія більша української, а економіка - набагато потужніша.

"Чи може Україна запропонувати вигіднішу для себе альтернативу, виходячи з власних гіпотетичних бажань? Можливо, ні. Чи є вони безальтернативними? Альтернатива їм з'явиться в той момент, коли Москва під впливом економічної або якої б то не було ще кон'юнктури буде шукати можливість передомовитися. Або ж - коли тиск на Москву з боку європейських столиць або Вашингтона посилиться", - вважає журналіст.

Казарін додав, що війну на Донбасі можна закінчити і ціною капітуляції, цей сценарій у Києва є в рукаві в будь-який момент. Однак питання в тому, чи хоче Україна миру ціною капітуляції.

"Що ж стосується інших можливих сценаріїв, які зумовлюють перемогу Києва, ми повинні розуміти наступне: поки ворог (а нашим противником не є вчорашні шахтарі і трактористи, які взяли в руки автомат Калашникова в пошуках соціального ліфту, а Москва) не відчуває себе переможеним, поки не вважає, що рівень витрат за розпалювання війни на Донбасі неприпустимо високий, чекати від нього якихось кроків назустріч неможливо", - сказав він.

Журналіст підкреслив, що Україна не може встановити мир на Донбасі тільки тому, що їй цього хочеться.

"Якщо Україна зі зброєю в руках не може увійти до Донецька та Луганська, то їй доводиться шукати компроміс. І другі Мінські угоди - це одна з його форм. У нинішній своїй формі це не призводить до миру, зате дає пролонгацію санкцій проти країни-агресора", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Якщо Україна відправить війська на Донецьк і Луганськ, Росія відповість по повній - журналіст.