RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Збирався перейти на службу до бойовиків ЛНР: СБУ затримала одного з командирів прикордонників у Харкові

Співробітниками Служби безпеки України затриман за хабар один із заступників начальника Харківського прикордонного загону. Також встановлено, що полковник збирався перейти на службу до бойовиків "ЛНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За інформацією спецслужби, прикордонник отримував гроші від громадян за те, що інформація про перетин кордону не буде вноситися в відомчу базу даних. До механізму отримання хабарів були залучені й інші військовослужбовці Східного регіонального управління держприкордонслужби.

Задокументований факт отримання чиновником незаконної вигоди у розмірі 500 доларів США за нелегальний перетин кордону громадянки РФ.

Також повідомляється, що затриманий вів таємні переговори з представниками терористичної ЛНР про працевлаштування на керівну посаду в так зване "міністерство держбезпеки".

Дії прикордонника кваліфіковані за ч. 3 ст. 368, ч. 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366, а також за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочинів.

Як повідомляв "Апостроф", раніше СБУ затримала в Одесі агента російської спецслужби.