RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Забули на морозі: у Москві розгорівся скандал навколо загибелі дитини в дитячому садку

У п'ятницю, 16 лютого, в Москві (Російська Федерація) вихователі дитячого садка загубили на прогулянці дівчинку, а коли виявилася відсутність дитини, з'ясувалося, що вона уже мертва.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Відзначається, що вихователька і нянечка дитячого садка, розташованого на території "нової" Москви, повертаючись з молодшою групою дітей з прогулянки, помітили відсутність дитини. Вихователі, повернувшись на місце прогулянки, виявили лежачу на снігу в непритомному стані дівчинку 2014 року народження.

"Співробітники дитячого саду негайно викликали "швидку допомогу", яка констатувала смерть дитини. У даний час слідчі працюють на місці події, вилучаються записи з камер відеоспостереження, документи та інші предмети, що цікавлять слідство. Допитуються співробітники і керівництво дитячого закладу, встановлюються всі обставини трагедії, що сталася", - заявила офіційний представник Слідчого комітету Росії Світлана Петренко.

За її словами, слідчі перевірять дотримання працівниками установи заходів щодо забезпечення безпеки дітей на території дитсадка, в тому числі під час прогулянок з малюками. Крім того, встановлять дотримання співробітниками, що працюють з малолітніми дітьми, своїх обов'язків і перевірять їх на відповідність професійній кваліфікації.

"Слідчими органами Головного слідчого управління Слідчого комітету Російської Федерації по місту Москві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 109 КК РФ (спричинення смерті по необережності внаслідок неналежного виконання особою своїх професійних обов'язків)", - уточнила Петренко.

Вона додала, що в даний час слідством вирішується питання про порушення ще однієї кримінальної справи за статтею "Недбалість".

Як повідомляв "Апостроф", в Рогатині Івано-Франківської області розгорівся скандал через те, що вихователька дитячого саду Дзвіночок нібито б'є дітей.