RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Американський генерал розповів, як передача Javelin вплине на переговорний процес по Донбасу

Надання Україні переносних протитанкових ракетних комплексів "Джавелін" здатне посилити позиції Києва на переговорах по Донбасу.

Про це в інтерв'ю "Deutsche Welle" заявив екс-командуючий збройними силами США в Європі, стратег Центру Європейського політичного аналізу Бен Ходжес.

Разом з тим, він зазначив, що українська індустрія і сама здатна виробляти якісні ракети.

"В Україні є потужна оборонна промисловість, яка здатна виробляти якісні протитанкові комплекси, тому я раджу ретельно до неї придивитися. Це не захмарної складності технологія, чому б Україні не виробляти власні системи?", - сказав Ходжес.

За його словами, Вашингтон зацікавлений в тому, щоб припинити насильство на Донбасі, але не так, щоб зберегти за Росією її досягнення на цій території.

Генерал зазначив, що контингент миротворчої місії, який може бути введений на Донбас, повинен бути надійним. Так, мова може йти про країни, які не входять до НАТО, наприклад Швецію або Фінляндію.

Ходжес уточнив, що мандат місії повинен чітко описувати правила переходу до бойових дій, ієрархію командування і завдання.

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепу США Курт Волкер заявив, що рішення США про постачання Україні летальної зброї фактично стало зняттям обмеження, яке було введено попереднім американським президентом Бараком Обамою.

Також читайте на "Апострофі" колонку військового оглядача Юрія Каріна щодо реакції РФ на надання Україні американської зброї - Ціна війни проти України зросла на порядок: в Кремлі істерика.