RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

У Пентагоні пояснили значимість для України американської летальної зброї

Міністр оборони США Джим Маттіс висловився про те, як вплине на ситуацію в Україні надання летальної зброї, яку Вашингтон в грудні офіційно погодився продати Україні.

Про це він заявив в п'ятницю в ході спілкування з журналістами, передає "Голос Америки".

"Доки ніхто не захоче вдертися в Україну, сподіваюсь, що вплив цієї зброї не буде значним. Це оборонна зброя", - заявив Маттіс.

При цьому він зазначив, що військова роль США в Україні не буде змінюватися.

"Зараз я не думаю, що військова роль США в Україні еволюціонуватиме. Зараз там перебувають наші військові тренери, які допомагають підготувати армію України у відповідності до стандартів НАТО, і причина цього у тому, що ми хочемо переконатись, що збройні сили України служать інтересам народу України", - сказав Маттіс.

Нагадаємо, в грудні стало відомо, що Державний департамент надав ліцензію на продаж Україні потужних снайперських гвинтівок. Пізніше у зовнішньополітичному відомстві США також заявили про готовність надати Україні потужні оборонні озброєння. Також повідомлялося про плани Трампа узгодити продаж Україні протитанкових переносних ракетних коплексів "Джавелін".

Як повідомляв "Апостроф", спецпредставник Держдепу США Курт Волкер заявив, що рішення США про постачання Україні летальної зброї фактично стало зняттям обмеження, яке було введено попереднім американським президентом Бараком Обамою.

Також читайте на "Апострофі" колонку військового оглядача Юрія Каріна щодо реакції РФ на надання Україні американської зброї - Ціна війни проти України зросла на порядок: в Кремлі істерика.