RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У нас нездорове суспільство: українцям озвучили важливе попередження з приводу ветеранів АТО

Бурхливе обговорення вбивства ветераном АТО кухаря в Києві продемонструвало, що в Україні на сьогоднішній день нездорове суспільство.

Таку думку "Апострофу" висловив відомий український психіатр та правозахисник Семен Глузман.

За його словами, морально нездорова частина суспільства активно бере участь в обговоренні всіляких тем.

"Сепаратист людина чи ні, в будь-якому випадку, я думаю, він мав право на життя. Людину занесло, емоції, але він в цих емоціях йде в магазин, купує ніж, повертається і вбиває. Вибачте мене, але це вже не емоції, це відстрочена дія. З тим же успіхом так звані сепаратисти завтра ножами почнуть вбивати нас", - сказав він.

У свою чергу, військовий психолог і ветеран АТО Андрій Козінчук заявив, що виправдовувати такі дії точно не можна.

"Війна не може виправдати вбивство. Ми не вбивці. Навіть в АТО ми знищували ворога, але не вбивали. Але, звичайно, є ті, хто виправдовує ветерана, а є ті, хто говорить, що ветерани всі контужені, їх лікувати потрібно. Але реакція суспільства - це реакція не на ветерана, а на себе. У людей просто нудне життя, і для того, щоб зробити його більш барвистим, починаються такий аналіз, обговорення, а головне - оцінка подій", - сказав він.

У той же час військовий психолог, учасник АТО Олексій Скіртач відмітив, що навіть бойовиків буває шкода на війні.

"Все залежить від психологічних ресурсів людини. У мене був один випадок, коли солдат вистрілив у ворога і почав мучитися: "А це ж людина була, а хто ж він був?" Я його почав переконувати: "Не ти його, так він тебе", але людина все одно мучилася. Але буває і по-іншому: клацнув і забув", - пояснив він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Навіть бойовиків буває шкода": що думають ветерани АТО про військового, який вчинив вбивство в Києві.