RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Стало відомо про ще одну дитячу смерть від кору

В Одеській області від ускладнень, які були викликані кором, померла п'ятимісячна дитина.

Про це заявив заступник генерального директора зі спостереження за інфекційними захворюваннями Центру громадського здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, дитина стала шостою жертвою захворювання з початку року. Так, у 2018 році в результаті ускладнень, викликаних захворюванням, померли четверо дітей і двоє дорослих.

"Ситуація із захворюваністю на кір залишається напруженою. Минулого тижня захворіли 828 осіб, це трохи більше, ніж на попередньому тижні, але пік, який був у кінці січня, будемо сподіватися, ми вже пройшли", - сказав він.

Ляшко уточнив, що смерть дитини в Одеській області свідчить про наслідки відмов - усвідомлених або з інших причин - від вакцинації дітей, і як наслідок - відсутність колективного імунітету.

"Це саме той випадок, коли відповідальність за захворювання і смерть дитини лежить на кожному, хто свідомо чи з об'єктивних причин не був щеплений в минулі роки. Якби у нас в країні охоплення щепленнями склало 95%, то цю дитину можна було б врятувати за рахунок колективного імунітету і при відсутності циркуляції збудника кору на території нашої країни", - підсумував він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Івано-Франківській області померла жінка, у якої були діагностовані грип і кір.