RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У ГПУ пояснили, чому у в'язниці за злочини проти Майдану сидить всього одна людина

На сьогоднішній день за злочини проти Майдану відбуває покарання лише одна людина, так званий "тітушка", але всього є 50 вироків.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив начальник департаменту спецрозслідування Генеральної прокуратури України (ГПУ) Сергій Горбатюк.

За його словами, люди, яким було винесено вироки, отримали умовне покарання або з відстрочкою, вони його відбувають.

"Їм раз на місяць або раз на два тижні необхідно бути в Інспекції з питань виконання покарань, це - теж обмеження і теж покарання. Просто запит суспільства щодо злочинів під час протестних акцій - це вирок у вигляді позбавлення волі. Таких вироків було два. Один - 4,5 роки, другий - 2,5 роки. Той, хто отримав 4,5, відбуває покарання", - сказав Горбатюк.

Він уточнив, що по другому суддя виніс рішення дати вирок 2,5 роки позбавлення волі, але з урахуванням "закону Савченко" (який діяв з грудня 2015 до червня 2017 року і зараховував один день попереднього ув'язнення за два) відразу ж після винесення вироку вважалося, що засуджений вже відбув покарання.

Разом з тим, Горбатюк додав, що на сьогоднішньому етапі є тільки один випадок застосування "закону Савченко" при винесенні вироків по справах Майдану.

"Якщо будуть вироки, пов'язані з цим (бо у нас є ті, хто перебуває під вартою з моменту вступу в силу цього закону), то їм напевно будуть зараховуватися", - підсумував він.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": Порошенко може прискорити розслідування справ Майдану, але не приходом до суду - Сергій Горбатюк.