RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Рабська праця і смерть через голод: стало відомо про жахливі умови в тюрмах на окупованому Донбасі

Ув'язнені, які залишилися в тюрмах на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, утримуються в жахливих умовах.

Про це повідомляє DW з посиланням на правозахисників.

Експерт правозахисної організації "Донбас-SOS" Наталія Мельник повідомила, що в виправних установах на окупованому Донбасі залишилися близько 10 тисяч ув'язнених у Донецькій області і понад 6 тисяч - у Луганській.

У свою чергу директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров заявив, що через бойові дії і обстріли на окупованих територіях загинуло щонайменше 10 ув'язнених і ще як мінімум 26 були поранені. Однак ця цифра може бути більше.

Ув'язнені в тюрмах на окупованому Донбасі страждають від недоїдання. У деяких колоніях зафіксовані навіть випадки голодних смертей. Були випадки, коли ув'язненим доводилося самостійно бурити свердловини, щоб отримувати воду.

"В одній з колоній засуджені залишилися без опалення, і в холодний сезон температура в деяких камерах падає до 5 градусів за Цельсієм. Вони обігрівалися "буржуйками", вугілля для яких закуповувався за рахунок їхніх родичів і близьких", - повідомив Захаров.

У багатьох виправних закладах немає можливості надати допомогу ув'язненим через відсутність медикаментів. Навіть спеціалізовані колонії, в яких утримуються хворі на СНІД і туберкульоз тривалий час перебували без ліків.

Крім перерахованих фактів, ув'язнені позбавлені справедливого суду на окупованих територіях, а винесені ним раніше вироки переглядаються самопризначеними судами без участі свідків, потерпілих, адвокатів і самих ув'язнених.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти дізналися про систему трудових таборів на окупованому Донбасі.