RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Переїжджати нікуди: журналісти розповіли про проблеми з модульними містечками для переселенців в Харкові

У 2018 році закінчується термін експлуатації модульного містечка для переселенців з Донбасу, який був побудований в Харкові.

Про це повідомляє Накипіло.

Хоч міськрада Харкова і визнала будови придатними для проживання, за словами радниці Мінсоцполітики з питань ВПО в Харківській області Ольги Аверіної, офіційно це місце закрито для поселення.

"Технічна експертиза показала, що тут все потихеньку валиться, але за умови капітального ремонту і вкладенні певних коштів він буде існувати. Але ви розумієте ... Я навіть боюся просити тих грошей, які потрібні. Поки прошу у міру надходження проблем", - розповів директор містечка Артур Стеценко.

За словами чоловіка, в модулях протікають дахи, на стелі збирається волога і утворюється цвіль, під будівлями просідає ґрунт. Також поступово виходить з ладу побутова техніка, яка була подарована Німеччиною.

Частина переселенців живуть в модульному містечку з дня його заснування та альтернативного варіант для переїзду не мають.

Детальніше про проблеми з житлом для переселенців читайте в матеріалі "Апострофа" - Коли переселенці схаменуться, Україну чекає маса судів - радник віце-прем'єра.