RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

З'явилося фото командира кулеметного відділення на Донбасі, про смерть якого мовчали в АТО

У 93-й окремій гвардійській механізованій бригаді (ОМБр) розповіли про загибель в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі командира кулеметного відділення, старшого сержанта Олександра Чопенка.

Відповідний пост розміщений на сторінці 93-ї ОМБр в Facebook.

Відзначається, що 26 лютого виповнилося 40 днів з дня смерті військового, але раніше її тримали в таємниці.

"У зв'язку з тим, що смерть Олександра сталася в перші дні ротації і прийняття бригадою нових бойових позицій, ми, на жаль, були змушені зберігати мовчання про загибель бійця. Адже ми повинні дотримуватися секретності щодо виходу бригади в зону АТО", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що Чопенко (позивний "Чаклун") народився 30 жовтня 1969 року в селі Саївка П'ятихатського району Дніпропетровської області. Брав участь у бойових діях на території Афганістану, де отримав важке поранення. Згодом працював в П'ятихатському лісництві, а потім водієм бензовоза.

Він відправився на Донбас добровольцем. Проходив службу в складі 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку Національної гвардії України, яка дислокувалася в секторі М (в районі села Широкине). 28 лютого 2016 року підписав контракт з 93-ю окремою механізованою бригадою.

"Воював на Луганщині, потім в складі 54-ї окремої механізованої бригади брав участь у важких боях на Світлодарській дузі. Повернувся в 93-ю ОМБр, під прапором якої продовжив захищати Україну аж до самої смерті", - додали в прес-службі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі розповіли нові подробиці загибелі медика-військовослужбовця Сабіни Галицької.