RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

ДТП в Харкові: з'явилися нові деталі суду над Зайцевою та вимоги від неї великих компенсацій

Слідчі прокуратури озвучили обставини, що пом'якшують провину водія Lexus Олени Зайцевої, яка є фігурантом смертельного ДТП на вулиці Сумській в Харкові, а потерпілі і родини загиблих мають намір вимагати з винуватців аварії від 200 тисяч до мільйона гривень.

Про це повідомляє NewsRoom.

Працівники прокуратури висунули обом фігурантам справи звинувачення за статтею "порушення правил безпеки дорожнього руху". Зайцевої інкримінують недотримання ПДР, а Дронова звинувачують в неправомірному перетині перехрестя, через що і сталася трагедія, в якій шестеро людей загинули, ще шестеро отримали травми.

Але на відміну від Дронова, у Зайцевої є пом'якшувальні обставини - визнання провини і виплати постраждалим. Що стосується останнього, то потерпілі збираються отримати в якості відшкодування збитків від 200 до мільйона гривень.

Наприклад, адвокат потерпілої Жанни Власенко розповів, що його клієнтка відчуває погіршення в самопочутті, які виражаються в скачках тиску, болі в шиї і голові. З цієї причини він заявив цивільний позов про відшкодування збитку на 200 тисяч гривень. Сім'я Зайцевої вже компенсувала четверту частину заявленої суми, а від Дронова не надійшло жодної копійки.

Як повідомляє NewsRoom, крім того, адвокат Лариси Матвєєвої вимагає виплатити по 900 тисяч за двох загиблих - Олександра Евтеева і Діану Берченко. Представник двох сімей також наполягає на мільйонної компенсації морального збитку постраждалій Оксані Євтєєвої і її довічне утримання з боку винуватців того, що сталося.

Також цивільний позов на суму в два мільйони гривень заявила Людмила Фабріс, яка втратила в результаті трагедії донька і внучку. Цю суму фігуранти аварії повинні відшкодувати в половинному розмірі.

А Юрій Неудачин, у якого лікарі визначили складний перелом ноги після аварії, вимагає 500 тисяч гривень компенсації.

Юрист киянки Оксани Нестеренко зажадав від учасників ДТП виплатити 621 тисячу гривень. Ці гроші повинні компенсувати витрати на лікування в повному обсязі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова запідозрили у використанні на судовому засіданні "шпаргалки" з фразами, які він повинен вимовляти.