RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

Всі новини

На Заході розповіли, як Манафорт давав поради партії Януковича після перемоги Майдану

Екс-політтехнолог "Партії регіонів" і колишній глава передвиборного штабу президента США Дональда Трампа Пол Манафорт після втечі нині екс-президента України Віктора Януковича до Росії почав консультувати "Опозиційний блок".

Про це повідомляє Bloomberg.

"Манафорт повернувся в Україну через кілька місяців після того, як Янукович був повалений, а Росія анексувала Крим, і порадив колишній президентській "Партії регіонів" перейменуватися в універсальну партію - "Опозиційний блок", яка могла бути голосом росіян на сході", - сказано в повідомленні.

За даними видання, Манафорт 17 разів приїжджав в Україну в 2014 і 2015 роках для роботи на виборах. При цьому поїздки були здійснені значно пізніше, ніж було вказано в попередніх обвинувальних висновках про лобістську діяльність американського політконсультанта.

Джерела, знайомі з ситуацією, уточнюють, що ці поїздки принесли Манафорту менший прибуток, оскільки Янукович втік до Росії.

Уточнюється, що за роботу на парламентських виборах в Україні в 2014 році, де Манафорт провів не менше місяця, консультуючи лідерів партії, він отримав близько 1 млн доларів.

Разом з тим, Манафорту не заплатили за частину його роботи на українських виборах в кінці 2015 року.

Як повідомляв "Апостроф", видання The Atlantic писало, що Пол Манафорт створив в Україні власне тіньовий уряд при правлінні Віктора Януковича.