RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

YouTube видалив ролик СБУ про спецслужби РФ в Україні: опубліковано відео

Сервіс YouTube видалив одне з відео, яке СБУ показало як доказ активізації спецслужб РФ на території України під час офіційного брифінгу керівництва відомства.

Про це повідомляє прес-служба СБУ на своїй сторінці в Facebook, де опубліковано видалений ролик.

"Служба (СБУ, - прим." Апострофа ") отримала повідомлення від адміністрації YouTube про винесення попередження і видалення зі сторінки відео "СБУ фіксує активізацію спецслужб РФ для дестабілізації ситуації в країні", яке було продемонстровано на офіційному брифінгу керівництва СБ України. Підставою для такого рішення стали "позначки" відео інтернет-користувачами як неприпустимого. Адміністрація YouTube підтримала цю позицію", - йдеться в повідомленні.

У СБУ також немає ніяких сумнівів, що відео видалили з легкої руки російських спецслужб.

"Разом з тим, ми переконані, що направлення скарг на відео з черговими доказами підривної діяльності спецслужб РФ проти України могло бути здійснено тільки з їх прямою вказівкою. Служба звертає увагу, що серед декількох відео, розміщених за підсумками брифінгу, для видалення був вибрано лише те, де завербований до здійснення провокацій громадянин РФ демонструє свої документи", - підкреслює прес-служба відомства.

На даний момент СБУ з'ясовує причини, за якими YouTube прийняв таке рішення.

Як повідомляв "Апостроф", СБУ розсекретила російського куратора бойовиків "ДНР", який "служив" на сході України майже рік. Ним виявився 41-річний Олексій Сосновський.