RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Названі головні причини самогубств військових в українській армії

Головною причиною самогубств в українській армії є проблеми у сім'ях військовослужбовців, з якими вони не можуть впоратися.

Про це заявив начальник управління морально-психологічного забезпечення Генштабу ЗСУ, генерал-майор Олег Грунтковський, передає видання РБК-Україна.

"Багато тих, хто не витримує психологічного тиску соціальних і побутових проблем, які відбуваються у нього в сім'ї, правової незахищеності. Особливо, коли сімейні проблеми пов'язані з тривалою відсутністю військовослужбовця дома, від якого рідні чекають їх вирішення, а людина служить в даний момент і не може приділити близьким достатньо уваги. Левова частка причин, за яких вчиняється самогубство, - це проблеми в сім'ї військовослужбовця, його здатність переносити психологічні навантаження", - зазначив Грунтковський.

У ЗСУ ведеться робота над посиленням відбору новобранців та з виявлення можливих психологічних проблем у військових.

"Але зараз ці фільтри посилилися: від особистісного спілкування, вивчення людини за допомогою певних методик, робимо запити в правоохоронні органи по кожному конкретному кандидатові. Весь цей арсенал методів вивчення психологічного стану відбувається як на рівні військкоматів (в майбутньому Центрів комплектування та соціальної підтримки), так і у військових частинах та навчальних центрах", - розповів генерал-майор.

Як повідомляв "Апостроф", в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі в середньому щотижня вчиняють самогубство 2-3 військовослужбовців.