RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Шантаж Україною: з'явилося пояснення, навіщо Путін лякає Захід ядерною зброєю

Президент РФ Володимир Путін своєю демонстрацією мультфільму про знищення США хотів, серед іншого, залякати таким чином американців, щоб вони здали Україну.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

"Що стосується реакції з Вашингтона, то, на мою думку, найбільш адекватна реакція пролунала з Пентагону, що вони про всі російські проекти обізнані набагато краще, ніж пан Путін. А божевільний пропагандист [Артем] Шейнін кричав, що Трампа будили 28 разів під час виступу Путіна. Вони чомусь були впевнені, що весь Захід жахливо злякається (цих ракет), але це викликало лише ставлення сміху до того, що було їм показано в цьому перформансі. Але, з іншого боку, в Держдепартаменті офіційно підкреслили, що це вкрай неприємно для відносин, коли на такому високому зібранні показують мультиплікаційний фільм про знищення США. Про які ж тоді співробітництво і партнерство можна говорити?", - сказав політолог.

Він зазначив, що одним з мотивів Путіна була вкрай жорстока військова поразка в ніч на 8 лютого в Сирії (знищення найманців із ПВК "Вагнера", - "Апостроф").

"І ще один дуже важливий момент, що надзвичайно важливо для України. Він же весь час повторював: "Зі мною не хотіли розмовляти, а тепер будемо розмовляти на абсолютно інших умовах". Це все той же ядерний шантаж, мовляв, "я можу скаженою слиною плюнути, а не хочете, давайте домовлятися". А його мовою домовлятися – це означає визнати його право на повне домінування на пострадянському просторі як мінімум. "Визнайте моє право робити з Україною те, що мені хочеться" – це центр його політики" , - сказав Піонтковський.

На думку політолога, Путін "не збирається запускати ці дурні штучки завтра ж".

"Він не збирається запускати ці дурні штучки завтра ж. Він прекрасно знає, що як він може десять разів знищити Америку, так і вона його знищить разів зо двадцять. Ну, може, божевільний Гітлер або божевільний Сталін готові були б знищити (ворога). Але ні у Гітлера, ні у Сталіна не було трильйона доларів у США, не було там будинків, не було дітей в університетах, дружин і коханок у палацах. Це ж божевільна маячня – красти і розграбувати величезну країну, щоб зібрати на Заході трильйон доларів і залякувати їх же ядерним знищенням.

А Україна зараз стає центром світової політики, тому що той конфлікт, який нав'язує Путін Заходу, означає наступне: "Віддайте мені Україну або я можу вас знищити ядерною зброєю". Але на це питання йому вже давно відповіли. Ніхто на угоду з ним не піде. І вже наступного дня після виступу Путіна його так званий "агент впливу" Трамп продовжив санкції проти РФ. Він же не може явно гальмувати санкції і захищати Путіна, тому що це прискорить його шлях до імпічменту. А Держдепартамент вже остаточно оголосив, що продає Україні Javelin. Тобто єдиним раціональним поясненням божевільної поведінки Путіна був шантаж і спроба залякати американців, щоб вони здали їм Україну. І цей план Кремля провалився", - сказав політолог.

Читайте повністю на "Апострофі" інтерв'ю політолога: Путін скаженіє, ще один план Кремля щодо України провалився - Андрій Піонтковський.