RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Головний підозрюваний: джерело в Луганську розповіло, за що Плотницький вбив екс-ватажка ЛНР

Колишній ватажок бойовиків ЛНР Ігор Плотницький є основним підозрюваним у вбивстві свого попередника Валерія Болотова.

Про це "Апострофу" розповіли джерела, близькі до нинішнього керівництва бойовиків.

За словами співрозмовника, в Луганську ходять чутки про можливе повернення втікача Плотницького. Відзначається, що його диверсантів нинішня верхівка незаконної організації боїться більше, ніж "українських ДРГ".

"Ми всі прекрасно пам'ятаємо, як Плотницький розправлявся зі своїми конкурентами. Якщо не говорити про місцевих, таких як Олексій Мозговий, Олександр Бєднов, Павло Дрьомов (усі названі ватажки бойовиків були вбиті в 2015 році, і у зв'язку з кожним випадком одним з ймовірних замовників називався Плотницький, - "Апостроф"), то можна згадати хоча б, чим закінчилися заяви [першого ватажка ЛНР] Валерія Болотова про бажання повернути владу. Той спочив з миром буквально за місяць після того, як оприлюднив ці наміри (Болотов помер в Росії на початку 2017 року. Одна з головних версій його смерті - отруєння, - "Апостроф"). До речі, сьогодні головним підозрюваним у його вбивстві є Плотницький. Достеменно відомо, що для того, аби повернути владу в ЛНР, Болотов був готовий злити серйозний компромат на свого наступника, але трохи не встиг. Або все таки встиг? І це в підсумку стало серйозним важелем впливу на Плотницького?" - каже співрозмовник.

За його словами, в компроматі йшлося про "продаж" Плотницьким позицій бойовиків в Лисичанську, Сєвєродонецьку, околицях Первомайська і Станиці Луганській українським силовикам. З огляду на той факт, що Болотов не зможе пред'явити докази, шанси Плотницького на повернення реальні, але мізерні. Співрозмовник впевнений, що ватажок бойовиків після втечі став "політичним трупом". Однак замість нього до "влади" можуть прийти його люди, що вони і роблять зараз.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа" - Плотницького "закрили" в Москві, а в Луганську ще бояться: як живе екс-ватажок ЛНР.