RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Своїх кидаємо: бойовики ДНР відхрестилися від взятого в полон силами АТО росіянина

Так званий "заступник командувача оперативного командування ДНР" Едуард Басурін заявив, що захоплений на Донбасі силами АТО росіянин Микола Покусаев не воював на боці бойовиків.

Про це він заявив 5 березня.

Басурін заявив, що Покусаєв перебував на випробувальному терміні в одному з військових підрозділів бойовиків, але його нібито не взяли на службу.

"У ході перевірки поданих Миколою Покусаєвим документів по лінії правоохоронних органів ДНР з'явилися підозри в його злочинної діяльності на території Білгородської області Росії, пов'язаної з сексуальним насильством, в тому числі по відношенню до неповнолітніх", - заявив представник бойовиків.

Також він додав, що Покусаєв міг самостійно проникнути на вільну частину України, щоб сховатися від покарання.

"Про брехливіст заяв українських спецслужб про приналежність Покусаєва до збройних сил нашої республіки говорить той факт, що у нього була відсутня зброя і предмети військової амуніції", - заявив Басурін.

Відзначимо, що на фото, які опублікували в 57-й окремій мотопіхотної бригади, Покусаєв одягнений в камуфляж. При цьому у бойовика виявили паспорт і документи про проходження військової служби в лавах бойовиків "ДНР". Фотокопії документів також були опубліковані.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі деталі бою на Донбасі, в якому бійці ЗСУ взяли в полон бойовика з Росії.