RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Виконував спецзавдання: з'явилися нові подробиці про загибель кадрового військового РФ у Сирії

Російський кадровий військовий Олександр Солопов, загиблий у Сирії на початку березня, виконував там "спеціальне завдання".

Про це повідомляє "РБК" з посиланням на друзів загиблого.

За їх словами, він воював у Сирії близько чотирьох місяців.

"Він повинен був приїхати з Сирії [раніше], але через березневі свята відклали. Привіз його [тіло] додому його капітан. Олександра поховали 6 березня в Середній Ахтубі (селище в Волгоградській області - ред.), де жили його батьки. Останній раз ми бачилися влітку. Він дуже любив свою роботу. І пишався тим, що служить. А причини поїздки в Сирію мені не відомі", - розповів знайомий загиблого.

Інший його друг Дмитро Пєсков уточнив, що Солопов служив в Сирії за контрактом.

"Мало хто знав, що він поїхав до Сирії. Для рідних і друзів він говорив, що служить у Ростові на полігоні, щоб не турбувалися, і забороняв їм поширювати цю інформацію. Він загинув при виконанні спецзавдання. Ще кілька людей отримали поранення і перебувають в госпіталі. Поховали його як героя, з почестями", - додав він.

Варто відзначити, що раніше група дослідників Conflict Intelligence Team проаналізувала інформацію з соцмереж і повідомила, що дані "вказують на те, що Солопов був чинним військовослужбовцям, а не бійцем ПВК "Вагнера".

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася інформація про російського генерала, який загинув під час аварії військового літака в Сирії.