RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Відомий волонтер розповів про "підводні камені" затримання Рубана

СБУ збирається серйозно взятися за керівника українського центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в зв'язку з його затриманням, але цьому може перешкодити лідер громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook волонтер і журналіст Назар Приходько.

"СБУ хоче його "взяти за * опу" після того, як "грюкнула" його зі зброєю і боєприпасами на КПВВ "Майорськ". Це факт, але! Медведчук уже тисне на АП (Адміністрацію Президента, - прим. "Апострофа"), щоб Рубана відпустили. Сверхскладна гра, Друзі! Особисто я - не можу підтримати АП в цій боротьбі не тому, що я за Рубана або Медведчука, ці люди заслужили довічне, а тому, що я прекрасно пам'ятаю, хто ввів Медведчука в тристоронню контактну групу. Порошенко", - пояснює він.

У зв'язку з цим волонтер закликає всіх не спускати на гальмах затримання Рубана.

"Я закликаю всіх небайдужих підтримати нашу розголос цієї ситуації. Як показала тисячу разів практика - розголос, участь і небайдужість широких верств народу - є запорукою успіху. Рубан повинен сидіти. Посадка Рубана - удар по Медведчуку, який послабить його позиції. Ми зобов'язані його нанести", - додає Приходько.

Крім того, він задається питанням про діяльність Віктора Медведчука в зв'язку з тим, що сталося.

"Якщо Рубан возив зброю з тимчасово окупованих територій, то, що возить до сих пір Медведчук на своєму ексклюзивному чартері з РФ? Ось де питання", - резюмує журналіст.

Волонтер Семен Кабакан також допускає спроби Медведчука звільнити Рубана: "Прекрасно розумію, що зараз Медведчук побіжить бити на сполох перед Банковою і Кремлем. Хоча може і кинути на розтерзання СБУ".

Як повідомляв "Апостроф", раніше затримання Володимира Рубана підтвердили генеральний прокурор України Юрій Луценко та заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.